top of page

Gezondheidsverklaring CBR

Om auto te mogen rijden moet je een aantal stappen doorlopen. Je moet aantonen dat je vaardig genoeg bent om te mogen rijden door het afleggen van het rij-examen bij het CBR. Ook moet je aantonen dat je gezond genoeg bent om te kunnen rijden. Dat doet je met de CBR Gezondheidsverklaring.

Ook als er met je gezondheidstoestand iets aan de hand is kun je prima in staat zijn een auto te besturen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ADHD of Autisme maar ook een fysieke handicap hoeft zeker geen belemmering te zijn om geschikt te zijn.

De eerste stap naar goedkeuring is het invullen van de CBR Gezondheidsverklaring. Je instructeur kan je daarbij helpen. Overleg zeker even als je twijfels hebt wat je moet invullen. Je vindt de CBR gezondheidsverklaring op de website van het CBR.

Hoe het invullen van de gezondheidsverklaring werkt zie je in de video hieronder.

Machtig je rijschool bij het CBR

Rijschool machtigen

Voordat ik een praktijkexamen voor je aan kan vragen bij het CBR moet je als leerling eerst het CBR toestemming geven. Dat doe je door middel van een machtiging. Voordeel hiervan is ook dat je zelf een bevestiging krijgt van de reservering via de mail. Om rijschool Nancy van Rijswijk te machtigen heb je het rijschoolnummer nodig: 6021F7Via de knop hieronder ga je direct naar de machtigingspagina. 

Hoe machtig ik mijn rijschool?

Screen Shot 2020-01-08 at 09.15.26.png
Rijschool-machtigen-CBR-2.png

Rijexamen doen voor je 18de verjaardag? 

Dat kan! Als je jonger bent dan 18 jaar mag je onder begeleiding zelfstandig rijden met je rijbewijs. Je kiest zelf je begeleiders uit en vraagt voor hen een begleiderspas aan. Op deze website staat uitgelegd hoe je dit regelt. 

bottom of page