top of page

Kosten rijlessen

Wat kost het om je rijbewijs te halen?

Het gemiddeld aantal lesuren voor het rijbewijs is ongeveer 39 lesuren (landelijke gemiddelde volgens CBR). Het aantal rijlessen dat je nodig hebt, is voor iedereen anders. Niet iedereen leert natuurlijk even snel. Op basis van jouw wensen en een starterspakket maak ik een inschatting voor je over het aantal lessen dat je nodig hebt en bied ik je een pakket op maat aan. Losse lessen zijn natuurlijk ook altijd mogelijk. 

Transparante rijlespakketten op maat

Je begint altijd met een starterspakket van 3 lessen. Daarna stroom je door naar een pakket op maat. Op het moment dat je klaar bent voor een tussentijdse toets of voor je examen, dan plannen we die samen in. Een toets of examen is dus niet verpakt in een pakket. Dat houdt het wel zo transparant voor je. En je zit nergens aan vast.

Starterspakket

 • 3 lessen van 1,5 uur

 

€ 270

Tip: kies voor een starterspakket met 

theorieboek! In de praktijk blijkt dat je door je theorie te leren met een boek minder lessen nodig hebt dan als je kiest voor een theorie cursus.

Advies op maat

Pakket

Normaal

 • 30 lessen van 1,5 uur

 

     Reguliere prijs: € 2700

      Korting 5%:     - € 135

      Pakketprijs: € 2565

* op alle pakketten geldt een korting van 5% op de lesprijs t.o.v. losse lessen en strippenkaarten

Pakket

Snel

 • 25 lessen van 1,5 uur

 

 

 

       Reguliere prijs: € 2250

       Korting 5%     - € 112,50

 

       Pakketprijs:  € 2137,50

* op alle pakketten geldt een korting van 5% op de lesprijs t.o.v. losse lessen en strippenkaarten

Pakket

Super Snel

 • 20 lessen van 1,5 uur

 

 

 

       Reguliere prijs: € 1800

       Korting 5%:     - € 90

       Pakketprijs: € 1710

* op alle pakketten geldt een korting van 5% op de lesprijs t.o.v. losse lessen en strippenkaarten

Je bent er (bijna) klaar voor!

TTT & EXAMEN

 • Tussentijdse toets (CBR)

 • Praktijkexamen (CBR)

 

 

€ 570

Liever een 5- of 10-rittenkaart?

Wil je na je starterspakket graag verder meteen 5- of 10-rittenkaart? Uiteraard geen enkel probleem. Een rittenkaart van 5 lessen kost € 450 en een rittenkaart van 10 lessen kost € 900. 

Betalingsmogelijkheden

Kies je voor een pakket waarmee je alle lessen in één keer betaald, dan ontvang je 5% korting. Of je nou voor een pakket kiest of voor een 5- of 10 rittenkaart, je ontvangt ontvangt uiteraard altijd een overzichtelijke factuur. 

Tips om zo snel mogelijk je rijbewijs te halen
 1. Zorg dat je regelmatig lest. Dan leer je sneller en heb je minder rijlessen nodig. Als je je rijlessen een tijdje onderbreekt, kan je niveau minder worden. 

 2. Vraag op tijd je theorie-examen aan. Door gelijk te starten met het leren van je theorie ga je ook zekerder rijden;

 3. Wil je je goed voorbereiden op je rijexamen? Kies dan voor een tussentijdse toets. Dat maakt de kans op slagen bij je rijexamen groter.

 4. Kies er voor om je theorie te leren met een theorieboek in plaats van met een theorie cursus dag. In de praktijk blijkt dat de informatie zo veel beter blijft hangen, waardoor je minder praktijklessen nodig hebt.

 5. Plan je lessen zoveel mogelijk overdag. 'S avonds is het minder druk op de weg, waardoor je minder kunt oefenen met drukke verkeerssituaties. Je examen vindt natuurlijk ook altijd overdag plaats. 

Meld je aan voor een starterspakket

Het is belangrijk om je op je gemak te voelen als je voor het eerst de auto in stapt. Ik nodig je dan ook graag uit om te beginnen met een starterspakket van 3 lessen. Aan de hand van deze proeflessen krijg je direct een inschatting van het aantal lessen dat je nodig gaat hebben om je rijbewijs te halen.

bottom of page